teisipäev, 18. aprill 2017

Konkurss " Hernes toiduks" 2017. Laadu- maiustus hernejahust.

Laadu- maiustus hernejahust.

Tegime täna rühmaga India veedalikust köögist pärinevat Laadut- maiustust hernejahust.
Laadu maitse meenutas veidi halvaad või serbetti.
Head katsetamist!
  • 225 g kikerhernejahu
  • 200 g võid
  • 1 spl kookoshelbeid
  • 2 spl tükeldatud pähkleid
  • 1/4 tl kardemoni
  • 150 g tuhksuhkrut
Või sulatada, lisada hernejahu, pähklid, kookoshelbed ja kardemon, küpsetada tasasel tulel pidevalt segades kuni muutub helepruuniks ja tekib pähkli sarnane lõhn. Võtta tulelt, lisada tuhksuhkur ja segada hästi läbi, et tekiks ühtlane mass. Massi võib jaotada alusele 2-3 cm paksuselt, lasta natuke jahtuda ja lõigata nelinurksed tükid ja panna need külmutuskappi tahkuma või vormida pallikesed märgade käte vahel kui mass on natuke jahtunud. Head isu!
( Retsept pärineb Reti nimeliselt kaunilt naiselt, India Veedaliku taimetoidu kursuselt, 2005.a.)






















Väga maitsev!

2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Tasub katsetada! Pakkusime Laadut ka vanematele ja naaberrühmale, ka nende vanemad said laadust osa. Esialgu oli laadu väga magus. Kohe nii magus, et kakaokissell tundus soolase toiduna :). Hiljem maitsed segunesid ja täna, s.o. 2 päeva hiljem oli laadu juba täiesti parajalt magus maiustus.
      Väga huvitav leid igatahes!

      Kustuta